livetefterjobbet.blogg.se

Här vill jag skriva ned mina tankar och idéer om livet efter jobbet. Jag bloggar om min fritid och även om mina funderingar inför kommande pension.

Gesällvägen

Publicerad 2014-12-07 09:10:23 i Tavlorna i mitt hem,

Vad är det?

Fakta:
Vägen där jag bodde stor del av min barndom.

Upplevelse:
Vi bodde där i en lägenhet på 2 rum och kök. Vi bodde högst upp.

Jag minns min nyckel runt halsen. Jag minns ensamma kvällar då jag var rädd för spöken och gick ut på gatan. Idiotiskt, eftersom det var mycket farligare på gatan än i lägenheten.

Jag minns min bäddsoffa i köket som var så obekväm att jag hellre sov på mattan under vardagsrumsbordet. Jag minns också att min pappa målat underdelen av locket till bäddsoffan med motiv från Kalle Anka.

Jag minns jularna då min mamma ofta arbetade och pappa och jag julpyntade innan hon kom hem på kvällen. Granen skulle köpas tidigast dagen före julafton och fick absolut inte kläs innan julafton. Pappa sminkade sig till jultomte. Det var ingen enkel mask, utan han byggde upp ett helt nytt ansikte med deg som han sedan sminkade med röda kinder och svarta rynkor.

Jag minns den stora väggmålningen som pappa gjorde  i sovrummet. Den fyllde en hel vägg och föreställde ett underbart landskap med gröna växter och en naken kvinna som stod i centrum av bilden. Det slår mig att den målningen finns kvar någonstans under alla tapeter som satts dit under åren.

Och nu minns jag också bråken där mellan mina föräldrar. Bråken som ibland helt urartade i dramatiska vändningar. En gång försökte pappa skrämma mamma genom att gå balansgång på balkongräcket. Det var på tredje våningen!  Usch, det var många jobbiga bråk.  Det var då jag kröp in i mig själv och bara låtsades som att inget hänt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela