livetefterjobbet.blogg.se

Här vill jag skriva ned mina tankar och idéer om livet efter jobbet. Jag bloggar om min fritid och även om mina funderingar inför kommande pension.

Räcker pengarna när jag blir pensionär?

Publicerad 2014-07-31 07:56:00 i Pension,

Idag funderar jag på vilka möjligheter som finns för att få ett bra pensionärsliv. Och idag är det fokus på den ekonomiska delen.

När kan jag tidigast gå i pension och ändå få ekonomin att gå runt? Jag vill fortsätta att ha råd med livets vardagslyx fast jag inte jobbar (på jobbet) längre.

Jag kollar än en gång på "Mina pensionssidor" på Pensionsmyndigheten. Och är glad så länge jag fortfarande kommer ihåg koden för inloggningen. Hur ska man komma ihåg alla koder sen när man blir "gammal"…?

Det är ingen upplyftande läsning precis. Finns det någon som loggar in där, gör en prognos och sedan ser nöjd ut efteråt?
Det är dessutom mindre pengar än vad det var förra året. Vågar man vänta längre? Eller hur länge ska man vänta?
Finns det ingen hemlig formel som man kan använda för att räkna ut när det är dags? Man vill ju inte vänta för länge, eller hur?

Jag måste ta reda på vilka mina förutsättningar är. Jag ska försöka spalta upp vad som gäller beroende på när jag börjar ta ut pension. Och även fundera på om det är smart att mjukstarta med lite deltid på jobbet?

Det blir nog deltid först!

Tror jag?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela